Familieopstellingen

“Maar hoe werkt dat dan precies; zo’n opstelling?” Als je dit persé wil weten… lees dan vooral niet verder. Ik nodig je namelijk uit het gewoon te komen ervaren. Dat is wat mij betreft de enige manier er om er ècht achter te komen ‘hoe het werkt’. Ik wist zelf ook niet wat het precies inhield toen ik er voor de eerste keer mee in aanraking kwam. En ook datgene wat je tijdens een opstelling voelt en ervaart is niet in woorden te vangen. It’s a kind of magic. 😉

Lastig hè? We willen zo graag alles duiden in het leven, het woorden geven en weten waar we aan toe zijn…

Maar kun jij je nog laten verrassen door het leven? Durf jij je over te geven en eens voor iets te kiezen, of een weg in te slaan waarvan je van te voren niet precies weet wat je te wachten staat?

Als het je geruststelt: Weet dat er niks “fout” kan gaan tijdens een opstelling. Een opstelling zet namelijk altijd iets in beweging. Je mag er op vertrouwen dat het altijd iets voor jou doet, hoe groot of klein de beweging ook is.

Dus ga ik nu echt niet uitleggen hoe een opstelling precies werkt?

Nee.

Ooit schreef ik er wel een instagrampost over. Een hele lap tekst waarin ik probeerde uit te leggen ‘hoe het werkt’ (als je goed je best doet kun je ‘m misschien nog terug vinden ;)). Deze had ik natuurlijk kunnen kopiëren en plakken naar deze pagina maar ik heb besloten dat niet te doen. Ik denk namelijk dat mijn website en veel van mijn posts op instagram al voldoende laten zien wat het werken met deze methode mij heeft opgeleverd en wat het dus ook voor jou kan betekenen. En dàt is waar het wat mij betreft om gaat.

Ik daag je uit het ‘willen weten’ los te laten, het zelf te komen ervaren en je te laten raken door deze waardevolle methode!

Zie ik je gauw?

Those who don’t believe in magic will never find it.

– Roald Dahl –