Let me be myself

“Wat geeft jou energie en plezier?” vroeg ik hem afgelopen maandag. Eén van zijn antwoorden was: “Ontspanning”. “En wat is dat dan voor jou, wanneer voel jij je het meest ontspannen?”
“Even niets moeten, niet werken, bijvoorbeeld wanneer mijn kinderen er zijn. Gewoon MEZELF zijn”.
Zichzelf zijn… een antwoord die hij meerdere keren op verschillende vragen in ons gesprek gaf. Blijkbaar iets wat heel belangrijk voor hem is.

En voor wie niet? Wie wil nou niet zichzelf zijn? Okayokay, ik wil ook heus wel eens een keer niet mezelf zijn bijvoorbeeld wanneer ik met mijn verkeerde been uit bed gestapt ben ofzo. Dan zou ik bijvoorbeeld wel eens een dagje (of weekje mag ook) Floortje Dessing zijn en op avontuur gaan naar het einde van de wereld! Maar voor de rest ben ik vooral het allerliefst mijn aller, aller echtste zelf! Tegenwoordig zeggen we dan vaak: ‘je authentieke zelf’. Wat voor mij betekend dat je jouw leven leeft op jouw eigen(wijze) voorwaarden en je door niets en niemand meer laat tegenhouden. Dat je zo kunt leven zoals jij dat vanuit je diepste kern voelt en dat je hier komt doen waarvoor je geboren bent!

De vragen die ik hem stelden gingen over zijn allergrootste droom. In zijn geval het willen helpen van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling. Zodat deze mensen zich vrijer en gelukkiger voelen. Zijn visie is namelijk dat wanneer mensen meer in liefde gaan leven dat de wereld een stuk mooier zal worden dan dat zij nu is.
Prachtige droom toch?!
Maar toch bleek deze prachtige droom voorlopig nog op ‘on hold’ te staan… door wat aanwezige ‘mitsen en maren’ (zoals blokkades, beperkende overtuigingen etc.)…

Zijn grootste vraag op dat moment aan mij was eigenlijk: “Waar moet ik beginnen?”

Hier! Want dat is eigenlijk de eerste stap: DOEN! Dus in dit geval hulp vragen wanneer je voelt dat je droom geleefd mag worden maar je niet weet waar je moet beginnen! Zo MOOI!

Maar het allermooiste was dat hij op het einde van ons gesprek zelf het antwoord op zijn vraag gaf: een onderneming begint bij vertrouwen hebben en geloven in JEZELF!
Het antwoord bevond zich dus altijd al ergens in hem. En dat vind ik nou het mooie! Alle wijsheid zit al in JOU, alleen ben je soms even “lost” en is het fijn dat iemand je weer even op je eigen(wijze) pad zet.

En dat is wat ik het allerliefste doe; jou op je pad zetten om jouw aller, aller, echtste zelf weer te ontdekken en te zijn!
Die mitsen en maren die we allemaal hebben kunnen we namelijk transformeren en dan hoef je alleen nog maar JEZELF te zijn! En dan kan zelfs ‘werken’ ontspannen voelen! Ik spreek uit ervaring…;-)

Fijne donderdag!!
X Sarah 

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.