Ik ga even iets met jullie delen. Want, ik vind ergens iets van. Nu moet ik er wel even bij zeggen dat ik al een dag of twee roep dat ik even helemaal uitgespiritualiseerd ben en in een modus van; krijg toch allemaal de manifestering (dank aan Loïs Kruidenier voor dit heerlijke citaat! Ik heb ook maar gelijk het tasje met dito tekst bij haar besteld!). Dus ik ben misschien wat meer grumpy dan jullie van me gewend zijn. 😉

Ik snap namelijk even iets niet.

Aanleiding: ik heb voor zondag 7 mei een workshop gepland staan en er heeft zich nog niemand aangemeld.

Ik deel dit niet met je omdat ik op zoek ben naar de reden waarom dat zo is. Want dan kunnen er wel honderd zijn; slechte timing omdat het meivakantie is, de flyer spreekt mensen niet aan, ik blokkeer het zelf onbewust energetisch, ik vraag te veel geld of juist te weinig.. En zo kunnen we er nog wel een paar bedenken. Maar zoals ik al zei, ik ben even uitgespiritualiseerd en heb as we speak even geen zin in de ‘why’s’ achter dingen.

Nee, de reden dat ik deze blog schrijf en de vraag die me oprecht bezig houdt is waarom mijn flyer/post over deze workshop online niet gedeeld is. En dan trek ik mijn vraag gelijk wat breder; waarom delen we soms wel dingen van anderen en waarom soms ook niet? Sharing is caring toch? Maar waarom doen we het dan niet?

Met mijn mind kan ik wel diverse redenen bedenken. Ik zal ze zo met delen…

Maar met mijn hart snap ik erg geen hol van. Want iemand die je graag volgt op zijn of haar social media account die gun je dat toch gewoon? Dat diegene kan doen waar hij of zij blij van wordt?  

Ik ga er tenminste vanuit dat je iemand volgt omdat diegene je inspireert op wat voor een manier dan ook? Dat je iemand volgt omdat je vindt dat hij of zij iets doet, maakt, schrijft, creëert, whatever wat van toegevoegde waarde is. Voor jezelf en/of indirect voor de wereld.

Als dat niet het geval is, dan hoop ik dat je eens kritisch naar de accounts wil kijken waar je straks langs heen scrollt en jezelf de vraag stelt waarom je diegene volgt? En jezelf dan ook een eerlijk antwoord durft te geven.

Hé en dan ook even hand in eigen boezem. Ik volg blijkbaar zo’n 1200 accounts op instagram. Ik moest het net even checken. Dit vraagt denk ik ook even om een serieuze opschoning haha. Want ik geloof niet dat ik van al die 1200 accounts even geïnspireerd raak. En ik weet ook zeker dat ik niet alles like of deel wat zij delen/aanbieden. Mijn redenen?

  • Ik resoneer niet met datgene wat zij aanbieden. Dan dus de vraag aan mezelf: Niet met datgene wat aangeboden wordt of ook niet met de persoon achter het account? Dan er misschien voor kiezen diegene niet meer te volgen?
  • Ik scroll nog te vaak (en te veel) zonder echte aandacht. Hierdoor lees en registreer ik ook niet alles van iedereen.
  • Soms denk ik; “Waarom zou ik iets van hem of haar delen, want hij/zij deelt ook nooit iets van mij”.
  • Jaloerse gevoelens (jaja, ook gewoons mens hè).
  • Als ik iets deel wat best uitgesproken is, hoe associëren andere mensen dat dan met mij of wat denken ze dan misschien wel over mij?  (note to self and you: schijt aan hebben)

Zomaar wat redenen, die als we eerlijk zijn, allemaal wel herkennen toch?

Mijn moeder zei vanochtend: “Ja maar op social media bereik je ook elke keer maar dezelfde mensen. Je kunt misschien ook eens flyers ophangen bij de Appie.” Dat klopt. Dat kan ook. Maar als er meer gedeeld zou worden, dan bereik je dus niet alleen maar dezelfde mensen. Daarnaast vind ik zelf de mond tot mond reclame het beste werken. Een flyer kan wel een bepaalde nieuwsgierigheid wekken. Ik heb ook wel eens een visitekaartje of flyer van iemand meegenomen. Maar je weet dan nog niet wie de persoon achter de flyer is. Je hebt er nog niet gelijk een gevoel bij. Maar wanneer ik een goede ervaring met iemand heb omdat ik diegene ken, heb ontmoet of misschien al een poos online volg spreekt dat veel meer aan en ben ik ook eerder geneigd diegene aan anderen te tippen.

Dus waarom niet meer gaan delen en de kracht van social media gebruiken? Niet vanuit onze mind (je zou het misschien ook ego kunnen noemen, want dat is volgens mij vaak de grootste dwarsligger) maar meer vanuit een open hart? Om de ander te helpen? Zodat diegene kan doen wat hij of zij zo graag doet? Waar hun hart sneller van gaat kloppen? En waar iemand aan de andere kant dus ook geholpen is? Win – Win dan toch??

Misschien is het ook een stukje ontwetendheid, iets waar mensen niet bij stil staan…

Ik ben nu sinds eind 2019 ondernemer. En ik moet het hebben van die mond tot mond en social media. Zo zorg ik voor mijn inkomen. Natuurlijk kan ik een stukje in een blad of krant plaatsen, me laten interviewen of gaan flyeren. Of me gaan verdiepen in online marketing. Maar zoals ik al zei, ik geloof in de gedeelde ervaringen van mijn volgers en klanten. Die weten wie ik als mens ben en waar ik voor sta.

Delen of heel eventjes de tijd nemen om te reageren op een bericht of post die je raakt is zo gebeurd! En echt heel erg helpend om te kunnen doen wat ik zo graag doe!

En dat geldt ook voor al die andere ondernemers die je misschien volgt.

Misschien denk je dat het geen zin heeft om iets te delen omdat je bijvoorbeeld aan de andere kant van het land (of wereld) woont. Maar jij weet niet dat er misschien iemand in jouw netwerk zit die net op dat moment behoefte heeft aan persoonlijke ontwikkeling, op zoek is naar een uniek sieraad of troost kan halen uit een mooi gedicht of schilderij. Laten we alsjeblieft verbinden!

En nogmaals, wees kritisch! Als je niet helemaal een ‘ja’ voelt bij mij, vraag je dan af waarom je mij volgt. En doe jezelf (en mij) een plezier en hak de knoop gewoon door. No hard feelings! 😉

Dan hebben we natuurlijk ook nog een groep onder je volgers/vrienden op social media die vallen in de categorie; familie, vrienden en bekenden. En héél eerlijk? Misschien vind ik dat nog wel het lastigst. Dat juist door die mensen er weinig online support is. Want waarom niet de mensen die je familie of vriend noemt, en lief hebt supporten in datgene wat ze het liefst doen?

Deze blog gaat niet over de support die ik buiten social media ontvang, want die heb ik en ik weet ook heel goed van wie. Dus hopelijk voel jij je niet aangesproken als je dit leest. Maar ik wil met dit schrijven alleen maar duidelijk maken hoe ik, en alle andere ondernemers die het moeten hebben van social media en mond tot mond, er baat bij hebben dat er meer met elkaar gedeeld gaat worden! Vanuit een open hart.. zodat er mooie verbindingen gelegd mogen worden. Dat is mijn wens voor vandaag.

Heb een mooie dag!

Ps. Mocht je het leuk vinden, zondag 7 mei organiseer ik een workshop familieopstellingen rondom het thema ‘jouw verlangen’. 😉

Categories:

Tags:

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *