Wat ben je of wat doe je?

Tjongejonge, wat heb ik daar voor m’n gevoel toch mee gestunteld de afgelopen jaren. Toen ik net startte als ondernemer zocht ik naar een naam voor mijn bedrijf.  Al snel maakte ik het besluit om gewoon mijn eigen naam te gebruiken; dat voelde namelijk het meest als mij. Maar toch moest ik ook nog ergens beknopt zien te vermelden wat ik dan deed. Dus ging ik verder zoeken naar wat benamingen en omschrijven die ik goed bij mijzelf vond passen. Lange tijd gebruikte ik het woord ‘Levensliefhebber’. Een woord dat ik ergens in die begintijd een keer bij een collega voorbij zag komen. Ik ging er wel op aan. Hij is ook mooi toch?

Het leven liefhebben. Met alles er op en er aan. Man! Wat valt er tijdens een mensenleven veel te doen, te ontdekken en te ervaren! Ik enjoy die ride wel! Jaja, en heus heb ik ook wel eens dagen dat ik met een deken over m’n kop in bed wil blijven liggen hoor, maar over het algemeen weet het leven me altijd wel weer uit mijn tent te lokken.

Maar goed, Levensliefhebber dus. Daar moest wel nog iets bij.. Want leuk dat ik het leven lief heb maar wat kun je dan bij mij doen? Nou opstellingen dus. Dus combineerde ik die Levenliefhebber met Systeemcoach. Vond ik zelf wel een blitse naam voor iemand die opstellingen begeleidt. Enige twijfels waren er wel. Want wie weet (buiten de mensen in dit werkveld) wat je bij een systeemcoach kunt doen? Maarja, ik moest toch wat dus lange tijd stond dit op mijn flyers, website en bio.

De oplettende kijker zal misschien nog wat andere benamingen de revue hebben zien passeren. Er ging er eentje weg, er kwam weer iets anders bij..

Maar ik geloof dat het moment daar is dat ik ‘m nu eindelijk heb! En dat ik met deze twee benamingen ook eindelijk uitdraag wat je bij mij in mijn winkeltje kunt krijgen. 😉

Hartenopener gaat over iets wat ik misschien al wel (bijna!) 37 jaar meestal onbewust doe; mensen in contact brengen met hun hart. En is tegelijkertijd ook een groot verlangen; dat er meer vanuit daar gehandeld mag gaan worden. Dat Liefde altijd het vertrekpunt mag zijn. En ik geloof dat ik daar echt een steentje aan bij te dragen heb. Dat die Liefde die ik zelf voel in mijn Grote Hart moeiteloos door mij heen de wereld in mag stromen daar naar waar het nodig is en het andere Harten ook nog meer mag openen. Imagine hoe de wereld er dan uit zal gaan zien…  

Levensdoula gaat meer over wat ik doe. Het woord doula breng je misschien in verband met geboorte. Als je googelt zul je lezen dat een doula iemand is die ondersteunt bij de zwangerschap, de geboorte en de periode daarna. Het is iemand die vanuit haar opleiding en levenservaring ondersteuning biedt. Nou, dat laatste dus! Alleen niet bij maar één onderdeel van het leven maar bij alles. Het hele Leven. Dus 1 + 1 = 2 en zo werd afgelopen maandag Levensdoula geboren! En het valt echt op z’n plek zo. Ik wil me niet beperken tot een doelgroep, een methode of bepaalde levensgebeurtenissen. Ik wil er zijn voor mensen die wat steun en hulp kunnen gebruiken, ongeacht waar ze in het leven ze staan.

Wat een verademing en wat een vrijheid geeft dit. Die opstellingen zijn in die zin maar een stuk gereedschap. En ja, wel een heel waardevol stuk gereedschap. Waar ik zelfs een opleiding voor heb gevolgd. Maar eerlijk is eerlijk; de opstellingen zijn niet de reden waarom mensen naar mij (of naar jou) toe komen. Ik gebruik het geen eens altijd. Want mijn belangrijkste gereedschap zit van binnen, dat is dat Grote hart. Van waaruit ik me als vanzelf afstem op wat er in het hier en nu nodig is wanneer er iemand tegenover met zit. Uiteindelijk komen mensen naar je toe om wie je bent. En niet om wat je doet.

En anderzijds, het zijn ook maar benamingen hè? Het is waarschijnlijk ook vooral ons ego die er lekker op gaat.  Want hoeveel creatieve, gekke, spannende, rare benamingen komen we online wel niet tegen? Zeker in coachland willen we ons toch op één of andere manier zien te onderscheiden. Uniek zijn. Een benaming vinden waar andere mensen op aan gaan.

Maar hé, mijn tip is: doe lekker als jezelf, kies een naam waar jij zèlf op AAN gaat en belichaam het! Vooral dat laatste. Wel zo fijn voor je medemens ook. Je weet wel; what you see is what you get.

Nou, en zo ontstond er dus op deze redelijk zonnige donderdagmiddag een tweede post.

Dááág!!

X Saar

Ps. Grappig feitje: als voeger mijn naam werd afgekort met Saar, of nog erger: Saartje, vond ik dat vreselijk. Wie kent dat versje van ‘Saartje je rokt zakt af’? Een random moeder op mijn basisschool meende dat, tot mijn grote frustratie, altijd te kunnen zingen als ze mij zag…

Ik ben erg blij met mijn naam ‘Sarah’. Maar vind het tegenwoordig niet meer erg als mensen mij Saar (van sommige mensen tolereer ik zelfs Saartje) noemen en ik gebruik ik ‘m nu dus zelf ook regelmatig.

Categories:

Tags:

2 Responses

  1. Een mooi bewustwordingsproces.
    Op een luchtige, toegangkelijke toon beschreven.
    Je bent een mooi.
    Je bent liefdevol.
    Jij hebt vanuit een groot, open hart heel veel te bieden aan een medemens, die even of een tijdje ondersteuning nodig heeft, lieve waarachtige Saar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *